Riadky bytia
                                 Literárny web Evy Bachletovej

Nových 365 dní

Januárové nebo má ešte bledé líca a prvé novoročné dni iba spoznávajú svoj čas. Dívajú sa na človeka a jeho bytie, či nebytie. Zahmlené okná ukrývajú temnú tvár sveta. A slová sú rozrezané na tisíce častí. Iba neskôr, keď sa k nim priblížim, spoznávam, že slová spolu s ľudskými životmi opäť naberajú tvar, význam a určenie. A tak sa prechádzam uprostred predstáv a starých právd, ktoré náhle vyvierajú zo zamrznutej zeme.

Je Nový rok. Svet zastal len na okamih, ale už sa rozbieha do svojich dní. Do svojich omylov, víťazstiev, pádov a súbojov. A my spolu s ním sa rovnako ponáhľame naplniť svoje predsavzatia a plány.

Boh nám daroval ďalší rok. 365 dní. Koľko je to len času! Čo všetko môžeme dokázať,  precestovať, vytvoriť, pripraviť. Aký úžasný priestor máme opäť k dispozícii. To nie je tak málo v jednom ľudskom bytí. Môžeme si navrávať, že aj tak všetko nestihneme. Boh nás však všetkých postavil na spoločnú štartovaciu čiaru. Záleží len od nás, ako intenzívne dokážeme tento rok prežiť. O čo sa budeme usilovať, ale aj o čo sa budeme opierať. Zamyslime sa nad tým, komu budeme dôverovať v ťažkých chvíľach, koho budeme prosiť o radu či pomoc.

Je tu však niekto, kto stále čaká na naše otázky či prosby. Niekto, kto sa o nás zaujíma, sprevádza nás a bdie nad nami. Boh, náš nebeský Otec bude s nami totiž aj počas roka, ktorý je pred nami. Želám vám vážení poslucháči, aby ste počas 365 dní viedli zaujímavý a prekvapivý dialóg s Bohom a pocítili Božie požehnanie.  




Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval.

Pridajte k článku komentár

Comment form



Webová stránka: URL (nepovinné)

Text komentára

Pridajte článok na Facebook | Pridajte článok na vybrali.sme.sk