Riadky bytia
                                 Literárny web Evy Bachletovej

Riadky bytia – nový knižný titul Evy Bachletovej

V polovici decembra vyšla kniha Riadky bytia autorky Evy Bachletovej, publicistiky, poetky, prozaičky, ktorá pôsobí na Katedre žurnalistiky FiF UK v Bratislave. Viac ako dvadsaťpäť rokov publikuje novinárske prejavy, prózu a poéziu v kresťanských a sekulárnych médiách a publikáciách, a to doma i v zahraničí. Knižka Riadky bytia je súborom esejí, reflexií a úvah, v ktorých sa autorka s čitateľmi delí o svoj pohľad na duchovný, filozofický, spoločenský kontext doby. Texty sú svedectvom autorkinho života s Bohom, jej cesty viery, jej cesty za poznaním.

V knižke Riadky bytia na ploche 112 strán nájdete eseje, reflexie a zamyslenia, spolu s ilustráciami Ľubici Prudilovej- Dohnányovej, Ľubici Sitákovej a Karola Prudila. Knižka Riadky bytia je tretím samostatným titulom autorky.

Knižný titul si môžete objednať priamo na tejto adrese alebo mailom na vivit@vivit.sk za 8,30 € + poštovné.


A RIADKY OD AUTORKY…

Milí čitatelia, som nesmierne vďačná Pánu Bohu, že v rukách držíte knižku s názvom Riadky bytia. V textoch, ktoré Vám s pokorou predkladám, nájdete svedectvo o mojom živote, o mojej ceste s Bohom a za poznaním. Knižka vznikla ako výber textov, ktoré som s Božou pomocou v minulosti i prítomnosti pripravila pre Slovenský rozhlas, evanjelickú cirkevnú tlač, Tranovský evanjelický kalendár, antológiu Keď život šplechne do očí a pre iné médiá. Všetky eseje, reflexie a úvahy som aktualizovala pre knižné vydanie.

Môj život je spojený so slovom a médiami. Viac ako dvadsaťpäť rokov sa prostredníctvom literárnych foriem (vážne i s humorom) a novinárskych prejavov – snažím vypovedať o svete. O tom, ako sa posúvame bytím – v radosti i bolesti. O tom, ako nás posúva pozemský čas. O tom, ako Boh koná v ľudských dejinách a súkromných okamihoch človeka.

Touto cestou sa chcem poďakovať Slovenskému rozhlasu / RTVS, vydavateľstvu Tranoscius, a. s. a OZ Femina, Klubu slovenských spisovateliek za ich láskavý súhlas na použitie mojich textov v knižnom vydaní. Ďakujem tiež mojim priateľom Ľubici Prudilovej-Dohnányovej, Ľubici Sitákovej a Karolovi Prudilovi za pôvabné a nevšedné ilustrácie, ktoré nájdete v Riadkoch bytia. Zároveň ďakujem vydavateľstvu ViViT a najmä Mikulášovi Liptákovi za príležitosť opäť vydať knihu, po takmer dvadsiatich rokoch. Veľmi si to vážim.

Milí čitatelia, Riadky bytia sú textami, v ktorých spájam duchovný, filozofický a spoločenský kontext doby s osobným, autentickým prežívaním každodennosti. A to vo viere, že Boh je nám – nablízku. A preto dúfam, že Vás moje riadky zaujmú a povzbudia.

S láskou

Eva Bachletová, autorka

Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval.

Pridajte k článku komentár

Comment form



Webová stránka: URL (nepovinné)

Text komentára

Pridajte článok na Facebook | Pridajte článok na vybrali.sme.sk