Riadky bytia
                                 Literárny web Evy Bachletovej

Koniec roka

Môj starý dubový stôl ma sprevádza od detstva. Na ňom som si pripravovala domáce úlohy do školy, na ňom som maľovala či počítala. O čosi neskôr som si na stôl položila mamin písací stroj a napísala prvé články do novín. A pred viac ako desiatimi rokmi som na dubový stôl postavila počítač. Tento stôl je skutočným svedkom môjho života.

Je koniec roka. A ja si na dubový stôl kladiem fotografie, listy, účty, poznámky, kalendáre, texty, knihy. Všetko, čo som potrebovala tento rok k prežitiu. A kladiem si na stôl aj Bibliu, zamyslenia, odkazy z neba. Premietam si svoje zápasy, pokusy, drámy, zlyhania. Zmietam sa v starých jazvách a čakám uzdravenie. Ale pripomínam si aj úspechy, pocity radosti a šťastia. Nedokážem však rozsúdiť všetky kroky, a preto sa opäť a opäť vraciam k sebe, na dno svojej duše. A o čosi intenzívnejšie cítim, že som viac ako inokedy, spojená s osudmi iných ľudských bytostí. Chcela by som tomu rozumieť viac, poučiť sa zo životných príbehov. Chcela by som prijať viac múdrosti do svojho uvažovania a konania. Ale najviac by som chcela, aby ma učil Boh. Aby ma učil pokore, trpezlivosti, láskavosti i odvahe. Aby ma Boh naďalej viedol, chránil a strážil, napriek mojim slabostiam a nedostatkom.

Je koniec roka. Skutky a slová už našli svoje miesto. Niekam som posunula svoj čas či čas posunul mňa. Dnes už nič nemožno opraviť či zlepšiť. Dobré i zlé, všetko je za nami. Cítim voči životu úctu a som Bohu vďačná za dni, ktoré mi pripravil. Želám vám všetkým, aby ste aj vy záver roka prežili v zmierení s Bohom a pocítil pokoj v srdci a duši.

Komentáre

Článok zatiaľ nikto nekomentoval.

Pridajte k článku komentár

Comment form



Webová stránka: URL (nepovinné)

Text komentára

Pridajte článok na Facebook | Pridajte článok na vybrali.sme.sk